wikis

LEADBOOSTER

Markaların sektörüne ve müşteri segmentine özel potansiyel müşteri yaratma hizmetidir.

Müşteri adayı oluşturma, nitelendirme ve satış sürecine yönlendirme gibi satış ve pazarlama ekiplerinin daha fazla müşteri adayı oluşturmasına, satışlarını artırmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Tempo ONE Dijital Çözümleri

Hangi Hizmetleri Barındırır

Veriyi Faydaya Dönüştürme (Data Monetization)

Şirketlerin sahip oldukları verileri ölçülebilir ekonomik faydaya dönüştürme sürecini ifade eder. Bu veriler şirket tarafından oluşturulan veriler, harici olarak erişilebilen veriler veya
bireylerin elektronik cihazları ve sensörler aracılığıyla internete bağlı nesneler (IoT) ile oluşturulan veriler olabilir.

Bireylerin elektronik cihazları ve sensörler aracılığıyla internete bağlı nesneler (IoT) ile oluşturulan veriler olabilir.

Potansiyel Müşteri Oluşturma (Lead Generation)

Potansiyel Müşteri Oluşturma (Lead Generation), genellikle satış ve pazarlama ekiplerinin müşteri tabanlarını genişletmek ve gelirlerini artırmak için başvurduğu temel bir faaliyettir. Potansiyel Müşteri Oluşturma (Lead Generation), dijital pazarlama stratejilerinde önemli bir rol oynar ve çeşitli kanallar aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Veri Madenciliği (Data Mining)

Veri madenciliği, verilerdeki gizli ilişkileri, trendleri ve anormallikleri ortaya çıkarmak amacıyla çeşitli teknikler ve algoritmalar kullanarak, ham verileri işleyip analiz eder. Bu süreç, işletmelerin daha bilinçli kararlar almasına ve stratejik avantajlar elde etmesine yardımcı olur.

Neden TEMPO LEADBOOSTER Kullanmalısınız?

Daha fazla müşteri adayı: Web sitesi sohbet robotu, canlı sohbet ve web formları gibi araçlar kullanarak daha fazla müşteri adayı oluşturabilirsiniz.

Daha nitelikli müşteri adayları: Online ve Offline araçlar kullanarak potansiyel müşterilerinizi nitelendirebilir ve satışa hazır hale getirebilirsiniz.

Artan satışlar: Satış sürecini optimize ederek ve satış temsilcilerinin görevlerini otomatikleştirerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

Daha iyi zaman yönetimi: Otomasyon ve görev yönetimi araçları kullanarak satış temsilcilerinin zamanlarını daha iyi yönetmelerini sağlayabilirsiniz.

Geliştirilmiş iş birliği: Ekiplerinizin tek bir platformda birlikte çalışmasını sağlayarak iletişimi ve iş birliğini geliştirebilirsiniz.