Avrupa ve Yakın Doğu’ya açılacağız

Çağrı merkezi faaliyetleri başta olmak üzere, yazılım ve teknoloji, dijitalleşme, insan kaynakları, süreç danışmanlığı gibi şirketlerin uçtan uca ihtiyaçlarını karşılamak üzere konumlanan Tempo BPO, 2023 yılında yüzde 30’un üzerinde bir büyüme hedefliyor. Tempo BPO CEO’su Taylan Akalın, hedeflerinin Türkiye’den tüm Avrupa’ya ve Yakın Doğu bölgelerine hizmet verir hale gelmek olduğunu belirtiyor.

Çağrı merkezi sektörü, 160 binden fazla çalışanı ve 15 milyar TL’lik büyüklüğüyle dev bir sektör haline gelmiş durumda. Çağrı merkezi şirketleri artık pek çok farklı hizmeti içinde barındıran adeta bir teknoloji şirketi gibi hizmet veriyor. Bunlardan biri de Tempo BPO. Şirket, markaların başta müşteri deneyimi, çağrı merkezi faaliyetleri olmak üzere, yazılım ve teknoloji, dijitalleşme, insan kaynakları, süreç danışmanlığı gibi uçtan uca ihtiyaçlarını karşılamak üzere projeler geliştiriyor. Tempo BPO CEO’su Taylan Akalın ile şirketin yeni dönem hedeflerini konuştuk.

Tempo BPO’dan bahsedebilir misiniz? 

Müşteri deneyimi yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında hizmet veren bir iş süreçleri dış kaynak firması olan Tempo BPO, 2002’de İstanbul’da kuruldu. 5 Nisan 2002’de 15 çalışan ve bir müşteri ile çalışmaya başladık. Bu süreçte değişen dünyayla dönüşen yeni bakış açımızla birlikte Tempo Çağrı Merkezi’nden uçtan uca hizmet veren, inovatif yaklaşımlarla müşteri ve bilgi teknolojileri sunan Tempo BPO’ya evrildik. Bugün Müşteri Deneyim Merkezi, Teknoloji Operasyonları Merkezi ve Dijital Dönüşüm Ofisi olmak üzere üç ayrı servis kanalında hizmet veriyoruz. Müşteri Deneyim Merkezi’nde müşteri hizmetleri, sosyal medya yönetimi, WhatsApp iletişimi, web chat gibi alanlarda son kullanıcıyla doğrudan iletişim kuran şirketlere müşteri iletişimi uzmanlarıyla destek oluyoruz. Teknoloji Operasyonları Merkezi ile firmalara birinci seviye IT destek hizmetleri, yazılım testleri, siber güvenlik izleme, veri etiketleme, robotik süreç tasarımı gibi alanlarda hizmetler sunuyoruz. Dijital Dönüşüm Ofisi’nde ise KOBİ’lere dijital dönüşüm desteği sunarken, onların global pazarlara açılması için gereken altyapıyı ve süreci hazırlıyoruz. Kısacası Dijital Dönüşüm Ofisimiz aracılığıyla üreticiler ile müşterileri arasında bir köprü görevi görüyoruz. Kısacası Dijital Dönüşüm Ofisimiz aracılığıyla üreticiler ile müşterileri arasında bir köprü görevi görüyoruz.

Sektörünüzde nasıl bir farklılık yaratıyorsunuz?

Sektörümüzün iş süreçleri ve dış kaynak hizmetleri (business process outsourcing) alanında faaliyet gösteriyoruz. Servis kanallarımızda markaların başta müşteri deneyimi ve çağrı merkezi faaliyetleri olmak üzere, yazılım ve teknoloji, dijitalleşme, insan kaynakları, süreç danışmanlığı gibi uçtan uca ihtiyaçlarını karşılamak üzerine hizmet veriyoruz. Tempo BPO olarak sunduğumuz hizmetlerde küçük, orta ve büyük olmak üzere tüm segmentlerdeki kurumların ihtiyaçlarına yanıt verebilecek şekilde organize çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle CX Studio danışmanlık hizmetimizle markaların müşterileri için deneyim yolculuğu tasarlıyor, verdikleri hizmetleri dijitalleşme ile zenginleştirerek müşteri kazanımları ve mükemmel müşteri deneyimi için onlara destek oluyoruz. Sektörde bu hizmeti servis şeklinde sunan ilk firma olarak son bir yılda 7 bin saatin üzerinde danışmanlık verdik.

2023 yılı büyüme hedefiniz nedir? 

2022 yılında hedeflediğimiz ciroya ulaştık. Yeni müşteri kazanımı, mevcut müşterilerimizin performans ölçüm raporlarında en üst sırada yer aldık. 2023 yılında yüzde 30’un üzerinde bir büyüme hedefliyoruz.

“Müşteri deneyimini odağa alıyoruz”

“Müşteri deneyimini odağına alan CX Studio, dijital teknolojiler ve veri bilimini kullanarak markaların müşteri deneyimini tasarlamalarına ve uygulamalarına yardımcı oluyor. Verileri analiz ederek elde ettiği çıktılara göre marka için yeni gelir modellerinin yaratılmasına, markanın ihtiyaç duyduğu hizmetlere ve çözümlere ulaşmasına destek oluyor. Müşteri deneyimlerini iyileştirerek, markanın KPI hedeflerini gerçekleştirmesi ve bu hedeflerin iş çıktılarına yansıtılması için tüm paydaşlarla süreç orkestrasyonu yapıyor. Proje planı dahilinde markanın müşteri kazanımı, müşteri elde tutma, müşteri geri kazanım stratejileriyle birlikte ürün ve iş geliştirme çözümlerinin oluşturulmasına da katkıda bulunuyor.”